Presoterapija je medicinsko-kozmetički tretman koji podstiče limfnu drenažu koristeći metod pritiska vazduha u komorama posebno konstruisanog odela, na različitim delovima tela.

Promenom rada između kompresije i dekompresije dovodi do stimulacije venske i limfne cirkulacije.

Velike su prednosti aparaturnog izvođenja  limfne drenaže. Uredjaj programirano otvara i oslobađa limfne čvorove (bez ovog postupka limfna drenaža neće imati efekta), i stalno, 100% precizno, merenje trenutnog pritiska u vazdušnim komorama.

Aparat stvara prirodni i kontinuirani pritisak (programiran da u istom trenutku iz jedne komore istisne vazduh, a drugu napuni vazduhom).

Sam postupak izvođenja terapije je prijatan i bezbolan

Tretman traje 30-60 minuta, u zavisnosti od indikacije. Terapija se može sprovoditi svakodnevno ili minimalno 3 puta nedeljno, ukoliko se radi tretman celulita ili otoka.

Serija se sastoji od minimalno 10 terapija. Kad se postignu rezultati, neophodno ih je održavati, tako što se terapija sprovodi jednom nedeljno.

Presoterapija se koristi u terapijske svrhe. Njene prednosti su:

  • uklanja višak tečnosti i toksine;
  • služi kao prevencija varikoznih vena, ublažava težinu u nogama, vraća tonus zidovima krvniih sudova;
  • eliminiše posttraumatski i postoperativni otok;
  • povećava zaštitne mehanizme tela i otpornost na bolesti;
  • regeneracija i relaksacija mišića;
  • redukcija tečnosti u procedurama gubljenja telesne mase.

Indikacije za presoterapiju

celulit (edematozni, meki, tvrdi); otečene i bolne noge; postoperativni i posttraumatski edem; otok (nakon liposukcije, usled dugog sedenja); nakon kavitacije, mezoterapije, lipolitičkog lasera i drugih tretmana koji imaju lipolitičko dejstvo; detoksikacija organizma; relaksacija i oslobađanje od stresa; u procesima mršavljenja; bol u nogama nakon fizičke aktivnosti.

Kontraindikacije za presoterapiju

promene na koži na mestu izvođenja terapije; trudnoća; tumori(moguće ali uz konsultaciju lekara), bolesti srca (pejsmejkeri, kardiovaskularna oboljenja); hipertenzija i glaukom; akutni edem pluća; multipla skleroza, tromboflebitis; proširene vene, arteroskleroza; epilepsija; teža oboljenja jetre i bubrega; menstrualni ciklus; krvarenje i sklonost ka krvarenju.