Ultrazvučna dijagnostika ili sonografija je neinvazivna dijagnostička metoda. Bez štetnih efekata po organizam i tkiva, daje veoma lak i tačan uvid u stanje unutrašnjih organa.

Naša poliklinika je opremljena najsavremenijom ultrazvučnom opremom koja omogućava visoku rezoluciju slike i detaljan uvid u organe i tkiva.

Bez obzira da li je u pitanju pregled abdomena, srca, štitaste žlezde ili neki drugi dijagnostički postupak, možete se osloniti na našu stručnost i premijum dijagnostičku opremu.

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika je neinvazivna i bezbolna metoda koja koristi visokofrekventne zvučne talase za stvaranje slika unutrašnjih struktura tela.
U poliklinici Inula Medic, ultrazvučna dijagnostika predstavlja jednu od ključnih komponenti našeg dijagnostičkog pristupa

Ultrazvučni pregledi abdomena

U Poliklinici “Inula Medic,” ultrazvuk abdomena se obavlja u sklopu preventivnih – sistematskih pregleda, ali i na preporuku lekara, posebno u slučaju akutnih bolova u stomaku. Ovaj neinvazivan i bezbolan pregled omogućava nam dublji uvid u strukturu unutarnjih organa trbušne šupljine i pomaže u dijagnostikovanju različitih stanja.

Ultrazvučni pregled štitaste žlezde

U Poliklinici “Inula Medic,” ultrazvuk štitaste žlezde predstavlja dijagnostičku proceduru koja omogućava stručnjacima, poput radiologa ili subspecijalista endokrinologa, da detaljno posmatraju štitastu žlezdu, analizirajući njen oblik, veličinu, morfologiju i strukturu vrata koje se nalazi u neposrednoj blizini.

Ultrazvuk kukova dece

Rana dijagnoza razvojnih poremećaja kuka omogućava brži početak adekvatne terapije, s kraćim trajanjem terapije i boljim rezultatima. Poremećaji u razvoju kukova mogu varirati od blažih do ozbiljnijih, ali rano otkrivanje i tretman su ključni za sprečavanje ozbiljnijih komplikacija.

Ultrazvučni pregled CNS-a kod novorođenčeta

U Poliklinici “Inula Medic,” ultrazvučni pregled centralnog nervnog sistema (CNS-a) kod novorođenčadi predstavlja siguran, bezbolan i neinvazivan dijagnostički postupak koji omogućava detaljno posmatranje struktura mozga, kao i praćenje rasta i razvoja određenih delova mozga novorođenčadi.

Doppler krvnih sudova nogu

U Poliklinici “Inula Medic,” Doppler pregled krvnih sudova nogu predstavlja bezbolnu i sigurnu metodu ultrazvučne dijagnostike arterijskih i venskih krvnih sudova donjih ekstremiteta, kao i brzine protoka krvi kroz njih.

Doppler krvnih sudova ruku

U Poliklinici “Inula Medic,” Doppler pregled krvnih sudova ruku predstavlja bezbolnu i sigurnu metodu ultrazvučne dijagnostike arterijskih i venskih krvnih sudova gornjih ekstremiteta, kao i brzine protoka krvi kroz njih.

Ultrazvučni pregled testisa

U Poliklinici “Inula Medic,” ultrazvučni pregled testisa predstavlja brzu, bezbolnu i neinvazivnu dijagnostičku proceduru koja se koristi za prikazivanje strukture testisa, pasemenika (epididimisa), i kompletnog sadržaja mošnica (skrotuma), uključujući krvne sudove i vezivno tkivo.