U okviru naše poliklinike “Inula Medic”, odeljenje Genetike predstavlja vrhunski pružalac savremenih usluga iz oblasti kliničke i laboratorijske genetičke dijagnostike, sa posebnim senzibilitetom prema pacijentima i njihovim porodicama, razumejući njihove jedinstvene potrebe.

Savremena laboratorijska dijagnostika pruža osnov za donošenje dijagnoze naših stručnjaka.

Nisu retki slučajevi genetičkih oboljenja među populacijom. Nažalost, 5 do 6% mladih i adolescenata suočava se sa ovim izazovom, a neki od njih nastavljaju da se bore sa genetičkim oboljenjima tokom celog svog odraslog života.

Za neke, prvi simptomi se javljaju tek u kasnijem dobu. Genetička oboljenja stvaraju izazove kako za same obolele, tako i za njihove porodice, kako sa stanovišta lečenja, tako i sa stanovišta planiranja porodice i potomstva.

Zbog toga je pravovremeno genetičko informisanje od ključne važnosti za poboljšanje kvaliteta života pacijenata i njihovih porodica. To obuhvata sveobuhvatne informacije o dijagnozi, prognozi, lečenju, prevenciji komplikacija, naslednim faktorima i mogućnostima za ostvarivanje zdrave budućnosti za potomstvo.

U Inula Medic Genetici, posvećeni smo pružanju podrške i razumevanju u svakom koraku vašeg genetičkog putovanja kako bismo vam pomogli da donesete informisane odluke za vašu budućnost.