U okviru naše poliklinike, Služba pedijatrije predstavlja stub podrške za brigu o zdravlju najmlađih, pokrivajući sve uzraste, od novorođenčadi do adolescenata, ali takođe i pružajući pažnju odraslim osobama sa urođenim anomalijama i oboljenjima, kao i trudnicama koje se suočavaju sa poteškoćama u zdravlju ploda (fetalna medicina).

Naša Služba pedijatrije nudi lečenje za različite oblasti dečje medicine, uključujući neonatologiju, kardiologiju, nefrologiju, gastroenterologiju, pulmologiju i mnoge druge.

Naša misija u Službi pedijatrije poliklinike Inula Medic je jasna – obezbediti najbolje medicinske stručnjake dostupne u našoj zemlji, postati lider u savremenoj medicini i pružiti svakom detetu vrhunski kvalitet lečenja. Nastojimo kontinuirano poboljšavati kvalitet i uvesti najmodernije dijagnostičke i terapeutske metode.

U situacijama koje se ne mogu rešiti unutar sistema, pronalazimo rešenja i izvan okvira sistema poliklinike Inula Medic, jer nam je dobrobit naših pacijenata najviši prioritet.

Tim koji se brine o zdravlju dece i njihovih porodica u poliklinici Inula Medic je izvanredan i čine ga vrhunski stručnjaci u oblasti pedijatrije, uključujući istaknute profesore sa Medicinskog fakulteta, zajedno sa iskusnim i predanim pedijatrijskim sestrama.

Dečija kardiologija

Dečija kardiologija je subspecijalistička grana pedijatrije koja se bavi funkcionalnim ispitivanjem zdravog srca (funkcionalni ili fiziološki šum) i bolestima kardiovaskularnog sistema (srce i krvni sudovi) kod dece ( urođene srčane mane, miokarditis …).

Dečija gastrohepatologija

Dečija gastroenterologija je subspeijalistička grana pedijatrije koja je usmerena na proučavanje i lečenje bolesti digestivnog trakta, jednjak, želudac, tanko I debelo crevo, jetra, žučna kesa, pankreas.

Dečija hematologija

Dečija hematologija je subspecijalistička grana pedijatrije koja se bavi proučavanjem karakteristika zdrave krvi i hematopoetskog sastava, te bolestima povezanim sa sastavom krvi.

Dečija imunologija sa alergologijom

Dečija imunologija sa alergologijom je subspecijalistička grada pedijatrije koja se bavi proučavanjem imunološkog sistema, kako njegovo zdravo funkcionisanje, tako i u slučajevima kada imunološki odgovor organizma dovodi do alergijskih reakcija (npr na supstance kao što su polen, prašina, hrana, ili lekovi), autoimunih oboljenja gde imuni sistem iz nepoznatih razloga napada sopstvene ćelije i tkiva, ili imunodeficijencije.

Dečija nefrologija

Nefrologija predstavlja subspecijalističku granu pedijatrije koja proučava bubreg i mokraćni sistem. Bubrezi kao vitalni organi koji imaju ključnu ulogu u regulaciji ravnoteže tečnosti u telu, eliminaciji toksina, održavanju normalnog krvnog pritiska i proizvodnji hormona koji utiču na brojne funkcije u našem organizmu.

Dečija endokrinologija

Endokrinologija je deo pedijatrije koja se bavi proučavanjem i lečenjem poremećaja povezanih sa endokrinim sistemom.

Dečija pulmologija

Pulmologija predstavlja subspecijalističku granu pedijatrije, usmerenu na proučavanje i lečenje respiratornog sistema, tj pluća, bronhije i disajne puteve.

Dečija reumatologija

Reumatologija predstavlja subspecijalističku granu pedijatrije koja se bavi proučavanjem zdravog mišićno-koštanog sistema, vezivnog tkiva i oboljenjima povezanim sa zglobovima, tetivama, mišićima i vezivnim tkivom kod odraslih pacijenata.

Pedijatrijsko savetovalište

Pediatrijsko savetovalište Inule Medic nudi širok spektar usluga, ako što su redovni preventivni pregledi, godišnji sistematki pregledi odojčadi, male dece I adolescenata; dijagnoza i lečenje akutnih i hroničnih bolesti dece svih uzrasta, praćenje rasta i razvoja deteta, kućne posete pedijatra ili patronažne sestre, kao i edukaciju roditelja o pravilnoj nezi i ishrani dece.

Logoped

Logoped je stručnjak koji pomaže deci da razviju svoje komunikacione veštine i prevaziđu izazove u govoru i jeziku. Njegov rad je od suštinskog značaja za razvoj dece i njihovu sposobnost da se uspešno izraze i komuniciraju sa svetom oko sebe.